Liseler Arası Bilgisayar Destekli Muhasebe Yarışması

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü’nün her yıl düzenlediği liseler arası bilgisayar destekli  muhasebe yarışması, ara verilen pandemi döneminden sonra  2021- 2022 öğretim yılında yeniden gerçekleştirildi. Yarışmada Jüri Üyesi  olarak görev  yapan , İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Baykan Yakın Doğu Üniversitesi’ni altıncı kez temsil etti.

Yarışmanın amacı gençlere eğitici rekabet yaşatırken bilgisayar destekli muhasebe dalındaki eksiklerini ortaya çıkararak gençlerin öğrenim süreçlerine katkı yapmaktır. Verimli geçen yarışma uygulamalı ve sözel olmak iki bölümden oluştu.

Yarışmaya Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi ve İskele Ticaret Lisesi’nden gruplar katıldı, yarışmada geçen yıllara nazaran öğrencilerin bilgi ve becerilerini arttırdıkları gözlemlendi.