İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yeni Akademik Yıla Portekiz Fahri Konsolosu Aaron Nommaz’ı ağırlayarak merhaba dedi!

2019-2020 Akademik Yılı Güz Döneminin başlaması ile birlikte Fakültemiz ilk seminerini Portekiz Fahri Konsolosu Aaron Nommaz’ı misafir ederek gerçekleştirdi. Portekiz kökenli Safarad bir ailenin çocuğu olarak dünya gelen Aaron Nommaz, 1997 yılından bu yana İstanbul’da Portekiz Fahri Konsolosu olarak görev yapmaktadır.

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Şerife Z. Eyüpoğlu’nun ve farklı bölümlerden öğretim üyelerinin ve öğrencilerin katıldığı seminer, “Osmanlı İmparatorluğu’nda Kıbrıs’ın Fethi Öncesindeki Tartışmalar” temasıyla düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Siyaset Bilimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilge Azgın, kaleme aldığı kitaplar aracılığıyla katılımcılara alternatif bir sözlü tarih imkânı sunacak olan Aaron Nommaz’a teşekkür etti.

Dona Gracia ve Jozef Nasi: Büyük Hayalin Peşinde tarihi romanlarının yazarı olan Nommaz Aaron’ın eserleri farklı dillere çevrilmiştir. Nommaz konuşmasında Kıbrıs’ın, Osmanlı İmparatorluğuna dahil edilmesinin arka planında yer alan, dünyanın en zengin insanlarından olan ve 16. yüzyılda o dönemin uluslararası ilişkilerine ve siyasetine yön verdiğini ifade ettiği Josef Nasi’nin hikayesini dinleyicilerle paylaştı.

Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur Köprülü; bu tür etkinlikleri düzenlerken, öğrencilerin düşünsel ve bilimsel bakış açılarını zenginleştirecek ve alan araştırmasının önemini vurgulayacak nitelikte olmasına özen gösterdiklerini ifade etti.

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Şerife Z. Eyüpoğlu gerek öğretim üyelerinin gerekse öğrencilerimizin kuramsal çalışmalarına katkı koyacak, farklı kültürleri tanıyacak olanağa sahip olmaları gerekliliğinin altını çizerek, disiplinler arası bir eğitim-öğretim ilkesi ile bu tür faaliyetleri önemsediklerini ve desteklediklerini belirtti.