Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden ULAKBİM TR Dizin Tanıtımı

Yakın Doğu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü ULAKBİM TR Dizin biriminden Başuzman Mehmet Boz’un davetli konuşmacı olarak yer aldığı “TR Dizin Tanıtımı” konusunda bir eğitim gerçekleştirdi.

Üniversitemizdeki yayın çalışmalarına ve akademik vizyona katkı koyacak ve rehberlik edeceği düşüncesiyle gerçekleştirilen etkinlikte, açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi Editörü Prof. Dr. Mustafa Sağsan, TR Dizin Tanıtım Sunumunun önemine dikkat çekerek Enstitü olarak bu tür faaliyetlerin yürütülmesini desteklediklerini ifade etti.

Beşinci nesil Üniversite vizyonu çerçevesinde Yakın Doğu Üniversitemiz, sadece araştırma faaliyetlerine değil, kaliteli yayıncılık düsturunu da kendisine vizyon edinmiştir. Bu bağlamda Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yayın faaliyetlerini sürdüren YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi, hem ulusal hemde uluslararası hedeflerine ulaşmak için yerelden evrensele bir yol izlemeyi, gelişen ve beliren yeni yayıncılık şartları doğrultusunda, stratejik amaçları arasına katmıştır. Dergimizin TR Dizin Veritabanı’nda indekslenme gayreti de bu vizyon doğrultusunda değerlendirilebilir. Bu açıdan bakıldığında Dergimiz, 11 yıllık yayın hayatı deneyimiyle, düzenlenen bu eğitim aracılığıyla Üniversitemiz’in diger akademik yayın organlarına yol gösterici hizmet anlayışına her zaman devam edecektir. ULAKBİM TR Dizin Tanıtımının ardından Başuzman Mehmet Boz, TR Dizin Online Dergi İzleme Sistemi eğitimi ve bilimsel yayıncılık ilke ve kuralları, TR Dizin açısından önemi gibi hususlarda katılımcılara bilgiler aktardı.

Tartışma ve soru-cevap bölümünün ardından eğitim Prof. Dr. Mustafa Sağsan’ın Başuzman Mehmet Boz’a Yakın Doğu Üniversitesi adına teşekkür belgesini takdim etmesiyle sona erdi.